Spiegelschade

Met spiegelschade wordt schade aan de buitenspiegels van uw auto verstaan. Dit type schade kan verschillende vormen aannemen, zoals krassen, deuken of zelfs gebroken glas. Spiegelschade ontstaat vaak doordat een fietser of andere automobilist tegen de spiegel van de auto aanrijdt. Ook kan het ontstaan door vandalisme of het ongelukkig uitvoeren van een manoeuvre. Spiegelschade kan vervelende gevolgen hebben, zoals belemmerd zicht tijdens het rijden.

Het is daarom noodzakelijk om spiegelschade zo snel mogelijk te laten herstellen. Niet alleen om uw rijveiligheid te waarborgen, maar ook om verdere schade te voorkomen. Het komt bij een kapotte spiegel weleens voor dat glas loslaat tijdens het rijden. Dit kan tot onveilige situaties leiden voor andere verkeersgebruikers. Bovendien riskeert u een boete wanneer u door blijft rijden met spiegelschade. Het is daarom verstandig om spiegelschade zo spoedig mogelijk te laten repareren. Zo voorkomt u dat u in overtreding bent en waarborgt u de verkeersveiligheid.

Wilt u uw spiegels laten repareren? Kom gerust langs in onze werkplaats of vul direct het onderstaande schadeformulier in.

Schade melden

Veelgestelde vragen over Spiegelschade

Met spiegelschade wordt schade verstaan aan de buitenspiegels van een auto. Spiegelschade kan verschillende vormen aannemen, waaronder krassen, deuken en gebroken glas.

Spiegelschade ontstaat meestal doordat een andere automobilist of fietser tegen de spiegel van een auto aanrijdt. Het kan ook ontstaan door vandalisme of door een ongelukkige manoeuvre.

Ja, spiegelschade kan zeer gevaarlijk zijn omdat het zicht van de bestuurder wordt belemmerd. Daarnaast kan gebroken glas loskomen tijdens het rijden. Dit leidt op zijn beurt tot onveilige verkeerssituaties voor andere weggebruikers.

In Nederland is het niet toegestaan om te rijden met spiegelschade die de verkeersveiligheid in gevaar brengt. Als u dit wel doet, riskeert u een boete. Het is daarom verstandig om spiegelschade snel te repareren. Zowel om een boete te voorkomen als voor de verkeersveiligheid.