Lederen autobekleding herstellen

Schade aan uw lederen autobekleding kan makkelijk ontstaan en vervelende gevolgen hebben. Scherpe voorwerpen kunnen al erg snel schade veroorzaken aan uw lederen autobekleding zoals slijtage, gaten of scheuren. Hierbij is het van belang dat deze schade snel hersteld wordt om grotere schade te voorkomen. Wij herstellen uw autobekleding vakkundig en nauwkeurig om ervoor te zorgen dat u weer kunt genieten van ideale autobekleding.

Schade melden

Veelgestelde vragen over lederen autobekleding herstellen

Leer is een natuurlijk materiaal dat veelvuldig wordt gebruikt voor diverse producten, zoals meubels, kleding, schoenen en auto bekleding.

Jazeker, u kunt ook bij ons terecht voor het repareren van uw lederen stuurwiel. Neem contact met ons op of kom langs om te kijken wat we voor u kunnen doen.

Het is essentieel om uw leren autostoelen te behandelen, verzorgen en beschermen. Door regelmatig onderhoud kunt u de levensduur van het materiaal verlengen. In het bijzonder is het belangrijk om tijdens de zomerperiode extra aandacht te besteden aan het leer. Hoge temperaturen kunnen namelijk de flexibiliteit van de leren autostoelen verminderen.

Zo onderhoud u uw lederen autobekleding:

Stap 1: Verwijder grove vuildeeltjes. Gebruik hiervoor een stofzuiger met een borstelopzetstuk. 

Stap 2: Gebruik een speciale lederreiniger of maak een mild sopje van groene zeep en water om de stoelen schoon te maken. Gebruik een leerborstel of een goed uitgewrongen microvezeldoek. Vermijd echter hard schrobben.

Stap 3: Gebruik een schone en droge microvezeldoek om het reinigingsmiddel te verwijderen. Indien nodig, kunt u een theedoek gebruiken om de stoelen volledig droog te maken.

Stap 4: Voed de leren autostoel met een lederbalsem of leerconditioner. Gebruik opnieuw een microvezeldoek en wrijf de conditioner gelijkmatig over het leer totdat het volledig geabsorbeerd is.

Het is aan te raden om dit onderhoudsplan minstens twee keer per jaar te volgen.