Kalibreren van rijhulpsystemen

Tegenwoordig beschikken alle moderne auto’s over rijhulpsystemen. Denk hierbij aan adaptive cruise control, rijbaan signalering en afstandsmeters. Bij schade is het veel voorkomend dat deze rijhulpsystemen storingen met zich meebrengen. Daarom is het belangrijk dat deze opnieuw gekalibreerd worden. Het kalibreren van deze systemen is een nauwkeurige klus waardoor dit uitgevoerd moet worden door experts die gebruik maken van speciale apparatuur. ASN Autoschade Munsterhuis voert deze kalibratie uit door eerst de rijhulpsystemen te testen en te kijken of de wielen niet afwijken. Daarna worden de rijhulpsystemen afgesteld op de fabriekswaardes.

Schade melden

Veelgestelde vragen over het kalibreren van rijhulpsystemen

Rijhulpsystemen zijn technologieën die de bestuurder ondersteunen bij het rijden. Hierbij kunt u denken aan verkeersbordherkenning, parkeersensoren en adaptive cruise control.

Rijhulpsystemen moeten gekalibreerd worden zodat de bestuurder toegang heeft tot de juiste informatie en ondersteuning. Als dit niet het geval is, dan kan dat tot gevaarlijke verkeerssituaties leiden.

Dit hangt af van het soort auto en het type rijhulpsysteem. Raadpleeg het instructieboekje van uw auto of vraag om advies bij onze monteurs.
Over het algemeen niet. Het vergt speciale apparatuur en specialistische kennis om een auto op een veilige manier te kalibreren.