Wat voor soorten autoschade zijn er?

Wat voor soorten autoschade zijn er?

Frequente bestuurders komen er nauwelijks omheen…autoschade. Ongeluk zit in een klein hoekje. Of u nu zelf schade aanricht of iemand anders, het afhandelen kost tijd. Iedere soort autoschade vraagt om een eigen aanpak. In deze blog informeren wij u over de verschillende soorten autoschade. 

Brandschade

Er kan op diverse manieren brandschade aan uw auto ontstaan. Ten eerste kan er sprake zijn van brandstichting. Ten tweede kunnen problemen onder de motorkap een brand veroorzaken. Indien uw auto brandschade oploopt en de mogelijkheid op herstel bestaat, vraagt dit om een grote reparatiebeurt. Om u gerust te stellen, kunnen wij u garanderen dat de kans op brandschade zeer klein is. 

Ruitschade

In tegenstelling tot brandschade is ruitschade een veelvoorkomende vorm van schade. Ruitschade wordt voornamelijk opgelopen door steenslag. Een klein sterretje in uw ruit kan al snel uitgroeien tot een flinke barst. Wij adviseren daarom om een sterretje altijd zo snel mogelijk te herstellen.

Stormschade

De meeste schade die ontstaat door weersinvloeden wordt veroorzaakt door storm. Door het wisselende klimaat komt extreem weer steeds vaker voor in Nederland. Stormschade aan uw auto kan ontstaan door afbrekende takken en door voorwerpen die door de lucht vliegen.

Lakschade

Lakschade is iets wat u relatief makkelijk oploopt en wat verschillende oorzaken kent. Er kunnen krassen ontstaan doordat zand langs uw auto waait, door het wassen van uw auto of doordat een voorwerp langs uw auto schuurt. Daarnaast kan de lak beschadigt raken door erosie. Erosie treedt op door strooizout, vogelpoep en stenen.

Schade dankzij een slecht wegdek

Wanneer u over een slecht wegdek rijdt, kan dit uw auto beschadigen. Zo kunnen er in het geval van vorst stenen losraken van de weg. Daarnaast kunnen slecht onderhouden wegen eveneens voor veel narigheid zorgen. 

Blikschade

Wanneer u schade aan het carrosserie van uw auto heeft , dan wordt dit blikschade genoemd. Blikschade doet zich meestal voor naar aanleiding van een botsing tussen verkeersgebruikers of doordat een bestuurder ergens tegenaan rijdt. Een veel voorkomende vorm van blikschade is deukschade.

Hagelschade

In Nederland komen er over de afgelopen jaren steeds vaker hevige hagelbuien voor. Als gevolg hiervan krijgen steeds meer bestuurders te maken met hagelschade. Hagelschade kan dermate ernstig zijn dat het niet langer geoorloofd is om in een auto te rijden.

Bij ASN Autoschade Munsterhuis Enschede kunt u terecht om verschillende soorten schade te laten herstellen. Neem voor advies contact met ons op of plan direct een afspraak in.