Wat te doen bij een sterretje in uw voorruit?

Wat te doen bij een sterretje in uw voorruit?

Een sterretje in de voorruit van uw auto wordt in veel gevallen veroorzaakt door steenslag. Gelukkig kan een sterretje relatief eenvoudig worden hersteld. De monteurs van ASN Autoschade Munsterhuis Enschede helpen u hier graag bij en zorgen dat u weer snel én veilig de weg op kan.

Waarom moet een sterretje spoedig worden gerepareerd?

Het is cruciaal om een sterretje in uw voorruit spoedig te laten repareren. Wanneer u doorrijdt is de kans zeer groot dat het sterretje een barst wordt als gevolg van temperatuurverschillen. Dit is zowel onveilig als kostbaar om te herstellen. Heeft u een sterretje in uw voorruit met een omvang van circa 2,5 cm of belemmert het sterretje uw zicht? Dan zal de gehele voorruit van uw auto vervangen moeten worden.

Hoe wordt een sterretje hersteld?

Eerst wordt de beschadiging schoongemaakt en worden de losse glasdeeltjes verwijderd. Vervolgens wordt het sterretje onder hoge druk gevuld met transparante kunsthars. Met behulp van UV-licht wordt de hars uitgehard. Hierdoor krijgt de ruit zijn sterkte terug. Tot slot wordt de ruit gepolijst zodat deze weer helemaal glad is. Na het uitvoeren van de verschillende stappen is uw autoruit weer als nieuw.

Kan een sterretje leiden tot afkeur van de APK keuring?

Een ster in uw autoruit kan een reden zijn dat uw auto wordt afgekeurd voor de APK keuring. Dit is echter alleen het geval als het sterretje of de barst vertakt is of uw zicht belemmert.

Bij ASN Autoschade Munsterhuis Enschede kunt u een sterretje in uw voorruit laten herstellen. Neem voor advies contact met ons op of plan een afspraak in.