Voorkom schade aan je auto in de zomer

Voorkom schade aan je auto in de zomer

Schade kan het hele jaar door optreden, maar welke schades komen het meest voor tijdens de zomer? Bovendien, waar moet je rekening mee houden om schade te beperken? Met behulp van de volgende tips kun je voorkomen dat je auto beschadigd raakt gedurende de zomer.

Pas op! Inbrekers zijn actief

Tijdens de zomerperiode vinden er veel auto-inbraken plaats. Hoewel het aantal autodiefstallen in Nederland afneemt, neemt de schade toe. Dit komt doordat mensen kostbare spullen vaker in de auto laten liggen en de apparatuur in auto’s steeds duurder wordt. Het is dus belangrijk om altijd de ramen te sluiten wanneer je je auto verlaat, zelfs als het warm is.

Koel, Koeler, Koelst

Zet je vaak direct de airconditioning op de hoogste stand? Helaas is dit niet de beste manier om de hitte uit je auto te verdrijven. Door de grote temperatuurverschillen die hierdoor ontstaan, kunnen bestaande sterretjes in je autoruit groter worden. Een tip: open eerst de ramen om de meeste hitte te laten ontsnappen. Stel daarna de airconditioning in op niet kouder dan vijf graden onder de buitentemperatuur.

Heeft u al een sterretje in uw ruit? Maak direct een afspraak om dit te repareren.

Bescherming tegen zonnebrandcrème

Wist je dat zonnebrandcrème witte vlekken kan achterlaten op de lak van je auto? Als je er snel bij bent, kun je een vochtig doekje gebruiken om de vlek te verwijderen. Anders loop je het risico dat je de lak opnieuw moet laten spuiten. Om dit soort lakschade te voorkomen, is het raadzaam om direct na het aanbrengen van zonnebrandcrème je handen te wassen of ruim de tijd te nemen zodat de crème goed kan intrekken. Voor meer informatie over lakschade en hoe je deze kunt herstellen, kun je hier kijken.

Laat je autoruiten glanzen

Iedereen kent het wel: na een dagje uit op weg naar huis en plotseling schijnen de laatste zonnestralen recht je auto in. Een goede tip om belemmerd zicht en daarmee gevaar te voorkomen, is regelmatig je autoruiten schoonmaken.

Overvolle parkeerplaatsen

Tijdens warme dagen zoekt iedereen massaal het water op, waardoor het een uitdaging kan zijn om een parkeerplaats te vinden. Volle parkeerplaatsen vergroten ook het risico op parkeerschade. Een flinke kras of deuk is natuurlijk een vervelende afsluiting van een lekkere dag op het strand. Hoewel je afhankelijk bent van andere bestuurders om dit soort schade te voorkomen, zijn er toch enkele dingen die je zelf kunt doen.

Van steentjes naar sterretjes

Je kent het vast wel: die kleine steentjes die plotseling tegen je voorruit tikken en soms zelfs sterretjes veroorzaken. De hitte zorgt ervoor dat het wegdek beschadigd raakt, waardoor losse kiezeltjes ontstaan. Deze kunnen via de banden van je voorganger tegen jouw autoruit aankomen. Het enige wat je kunt doen, is je snelheid verminderen en voldoende afstand houden ten opzichte van je voorganger.

Hopelijk kun je iets met deze tips! Wij wensen jou alvast een fijne zomer(vakantie) toe!