Veelvoorkomende soorten autoschade in de winter

Veelvoorkomende soorten autoschade in de winter

Tijdens de winter neemt de kans op autoschade toe. Met name op de dagen dat de temperatuur rond het vriespunt ligt, ontvangen verzekeraars veel schadeclaims. Bij sneeuwval vindt de absolute piek plaats. In deze blog bespreken we veelvoorkomende soorten autoschade in de winter en geven we tips om schade te voorkomen.

Storm- en hagelschade

In de winter hebben we vaker te maken met extreme weersomstandigheden, zoals storm en hagel. Tijdens een zware storm kunnen voorwerpen zoals takken door de lucht vliegen. Als deze uw auto raken, kan dit ernstige schade opleveren. Daarnaast is er in de winter een verhoogde kans op hagelschade. Bij hagelschade is het plaatwerk van een auto gedeukt ten gevolge van een hevige hagelbui.

Heeft u schade aan uw auto? Maak direct een afspraak bij onze werkplaats

Schade door sneeuwval

Wanneer het sneeuwt, worden mensen nogal eens verleidt om sneeuwballen te gooien. Door een sneeuwbal dermate hard aan te drukken, verandert deze in een ijsbal. Het lijkt misschien onschuldig, maar wanneer een ijsbal uw auto raakt, kan dit ernstige schade aanrichten. Zo kunnen deuken ontstaan in het plaatwerk of uw ruiten beschadigen.

Schade door gladde wegen

Door gladheid kunt u de macht over het stuur verliezen. Dit kan zeer ernstige gevolgen hebben voor u als bestuurder en eventuele passagiers. Zo kunt u bijvoorbeeld van de weg raken en in de sloot belanden of een kettingbotsing veroorzaken. Wees daarom altijd extra voorzichtig bij gladheid.

Pech onderweg

Tijdens een strenge winter stijgt het aantal meldingen van pech onderweg enorm. Veelvoorkomende problemen zijn het niet starten van de auto, een defecte of leeggelopen accu en vastgevoren remmen en/of portieren.


Tips om schade te voorkomen

  1. Gebruik geen warm of heet water om uw ruiten te ontdooien.
  2. Leg een ijskrabber in de auto om uw ramen schoon te maken.
  3. Gebruik antivries om te voorkomen dat het koelsysteem bevriest.
  4. Zet bij vorst de auto in de eerste versnelling in plaats van de handrem. Zo voorkomt u dat de handrem vastvriest.
  5. Check of er sterretjes in uw ruit zitten. Door kou kunnen deze uitgroeien tot een barst.
  6. Leg slotenspray in uw auto zodat u een bevroren slot kunt ontdooien.