Wat te doen bij hagelschade?

Wat te doen bij hagelschade?

Wat te doen bij hagelschade?

Een hagelbui kan erg vervelend zijn en komt tegenwoordig steeds vaker voor. Als gevolg van een hagelbui kan er schade aan uw auto ontstaan. Bij ASN Autoschade Munsterhuis Enschede kunt u terecht om deze schade te laten herstellen.

Wat is hagelschade?

Wanneer uw auto in aanraking komt met een hagelbui, dan kan dit tot hagelschade leiden. In dit geval hebben hagelstenen deukjes gemaakt in het plaatwerk van uw auto. Deze schade kan worden hersteld door de auto te laten uitdeuken. Hierbij is het niet nodig om de auto te spuiten. Bij een zware hagelbui kan het gebeuren dat eveneens de lak van de auto beschadigt. Om dit te herstellen moet de auto ook worden gespoten.

Het voorkomen van hagelschade

Voor het herstellen van hagelschade kunnen de kosten flink oplopen. Ondanks dat verzekeringen het in sommige gevallen vergoeden, blijft voorkomen beter dan genezen. De eenvoudigste manier om hagelschade te voorkomen is door uw auto overdekt te stallen. Ook is het mogelijk om een speciale beschermhoes aan te schaffen. Manieren die een soortgelijk resultaat opleveren, zijn door het klemmen van een wollen deken tussen de portieren of door het spannen van een zeil tussen de dakdragers. Daarnaast kunt u met behulp van karton of bubbeltjesplastic uw auto beschermen. Mocht u op vakantie worden opgeschrikt door een hagelbui dan kunt u hier een luchtbed of matras voor gebruiken.

Het herstellen van hagelschade

In het geval van hagelschade, dient u eerst te beoordelen of u nog met de auto kunt rijden. Bij schade aan het dak of de carrosserie kunt u de auto blijven gebruiken. Wanneer u schade aan de voorruit heeft dan moet de auto eerst worden gerepareerd. Zorg altijd dat u foto’s van de schade maakt zodat u bewijs heeft voor de verzekering. Het is belangrijk dat u niet te lang wacht met de reparatie, er kan namelijk roest ontstaan op de plekken met schade.

Bij ASN Schadeherstel Munsterhuis Enschede kunt u hagelschade laten herstellen. Onze specialisten zullen de opgelopen schade analyseren en op basis hiervan de schade herstellen. Neem voor advies contact met ons op of plan direct een afspraak in.