ASN Schadeherstel Munsterhuis Enschede officieel benoemd tot ‘Ferrari Authorised Bodyshop’

ASN Schadeherstel Munsterhuis Enschede officieel benoemd tot ‘Ferrari Authorised Bodyshop’

Hengelo, 1 augustus 2023

ASN Schadeherstel Enschede mag zich per 1 augustus 2023, als enige Nederlandse ASN-vestiging, scharen tot het selecte genootschap van ‘Authorised Bodyshop’ voor het Italiaanse luxemerk Ferrari. Met het behalen van dit predicaat verstevigen Munsterhuis en ASN haar Europese positie als schadehersteller in het hoge segment.

In 2020 ontstonden de eerste plannen om naast Classiche Workshop, Sales, Pre-Owned en After Sales van Munsterhuis Sportscars ook het predicaat Ferrari Authorised Bodyshop in te lijven. Een Authorised Bodyshop voert (complexe) herstelwerkzaamheden uit aan nieuwe en klassieke Ferrari’s. Hierbij kan men denken aan kleine schades die zijn ontstaan op de parkeerplaats, maar ook aan volledig carrosserieherstel na een verkeersongeval. En in het geval van een klassieke Ferrari kan men hier ook terecht voor het volledig laten restaureren van de auto. In combinatie met de Classiche Workshop van Munsterhuis is dit hét adres om (klassieke) Ferrari’s weer in uitmuntende staat te brengen.

Om in aanmerking te komen voor het Authorised Bodyshop-predicaat heeft Munsterhuis Sportscars tal van investeringen gedaan. Te beginnen met het volledig renoveren en updaten van de bestaande schadeherstel-afdeling. Doordat Munsterhuis de one-stop is voor alle vraagstukken omtrent mobiliteit beschikten zij al over de nodige expertise, maar uiteraard vergt Ferrari een stapje extra. Naast de aanschaf van de meest recente en geavanceerde apparatuur werden een select aantal technici in Italië klaargestoomd om te werken aan deze prachtige sportwagens. Ferrari’s zijn namelijk niet enkel auto’s die topprestaties kunnen leveren, het zijn daarmee ook complexe machines. Herstel ervan vraagt om gespecialiseerde kennis, expertise en toegang tot officiële gereedschappen en korte lijnen met de fabriek zelf.

“Geen Ferrari is hetzelfde. Het is een symbool van passie en een verlengstuk van iemands persoonlijkheid. Daarom zullen wij er altijd alles aan doen om een persoonlijke en gastvrije topervaring te bieden aan onze relaties”

Frans Munsterhuis, mede-eigenaar Munsterhuis Autobedrijven

Zoals men gewend is van het luxemerk Ferrari stelt het Italiaanse merk hoge eisen aan de kwaliteit van haar dealernetwerk. Hierdoor zijn er wereldwijd slechts een handjevol dealerschappen dat officieel herstelwerkzaamheden mag uitvoeren aan de gevoelige sportwagens. Munsterhuis Sportscars is de 61e Ferrari-dealer die het predicaat ‘Authorised Bodyshop’ mag voeren. Hiermee is de Twentse Ferrari-dealer de meest complete in Nederland. Het bedrijf voert nu de volgende bedrijfsactiviteiten voor Ferrari: verkoop van nieuwe en pre-owned Ferrari’s, onderhoud voor alle Ferrari’s van klassiek tot jong en nu dus ook alle herstelwerkzaamheden.

www.hengelo.ferraridealers.com