Nieuwe brandstofstickers in Europa

Weet u in het buitenland ook vaak niet welke brandstof u moet tanken? Daar komt vanaf vandaag verandering in. Vanaf 12 oktober is het voor nieuwe voertuigen namelijk verplicht om een brandstoflabel op de tankdop te hebben. Wij vertellen u alles over deze brandstofstickers.

Hoe werken deze brandstofstickers?

Naar aanleiding van artikel 7 van de Europese brandstofrichtlijn komen overal in Europa eenduidige symbolen en aanduidingen voor brandstofsoorten. Op pompinstallaties en op de tankdop van voertuigen worden stickers geplaatst met bijbehorende symbolen. Zo kunt u eenvoudig zien welke brandstof getankt moet worden. U kunt het brandstofsymbool voor uw voertuig ook terugvinden in het instructieboekje van het voertuig. Deze nieuwe richtlijn geldt alleen voor voertuigen die vanaf 12 oktober 2018 geregistreerd worden of in de handel worden gebracht. De brandstofstickers worden niet alleen op personenauto’s geplaatst, maar ook op bromfietsen, motorfietsen, brommobielen, bestelwagens, vrachtwagens, bussen en touringcars.

Wilt u weten welk symbool bij uw brandstoftype hoort? In onderstaande illustratie worden de symbolen duidelijk toegelicht.

Wilt u meer weten over de brandstofstickers? Lees meer op de website van Rijksoverheid of neem contact met ons op, we helpen u graag bij het beantwoorden van uw vragen.